8 oktober 2009

FRA-lagen den underkända lagen

Det lönar sig att ta några steg bakåt, för att se vad som finns. I en artikel i ROD.se (26 februari 2009); Underkänt för FRA-förslag.

"Tomt och verkningslöst. Tunga remissinstanser riktar hård kritik mot regeringens FRA-förslag".

"Stockholms universitet påpekar att en signalbärare i teorin kan innehålla Internettrafik från 1,6 miljoner hushåll".

Det är inte den första artikel, som påvisar att så är fallat. 2007 riktades kritik mot FBI:s ADVISE, som sedan kom att läggas ned. Det är ett liknande system, som vi har med FRA. Det konstateras att det är verkanslöst mot vad det påstås vara bra för. Spana efter terrorister.
Tindra66 skriver bra om det i artikeln; FOLIEHATTSNYTT: FBI backar om datamining.
Totts att vi alla numera vet, att det inte kommer att fungera som utannoserat. Vare sig till det uttalade syftet, eller i hur teknologin fungerar. Så vad skall vi med det till? Det enda rimliga förklaringen, är en hemlig massövervakning. Inte för att fånga terrorister, utan en övervakning av oss alla.

En genomgång av de 15 punkter som skulle säkra lagen från missbruk, gör Olof Bjarnasson. Även de punkterna är nu icke giltiga, när de inte säkrar upp.

Bloggvägg om FRA-lagen (kopimi!):

JL, Badlands Hyena, Calandrella, ME, Gun, SB, F&T, HAX, EHT, IDG, CS, MMK, PA, SvD, KB, DN, Sossar mot Storebror, Gun2, Blå Borgen, Klamberg, Adam, Apelsineld, Josh, Lake, Linander, Tomas sida, Olofb, Scaber Nestor, Stoppa FRA-lagen.nu, Newsmill, Farmorgun i Norrtälje, Mitt i steget, Rick Falkvinge (PP), Mark Klamberg, Mark Klamberg, HAX, HAX, Scaber Nestor, Scaber Nestor, Christian Valtersson, Liberal och långsint…, Niklas Frykman, Sebastian Hallén, Mathias Sundin, opassande, Tankar från rooten, annarkia, SvD, DN, DN, Per pladdrar på, Anders Widén, Sagor från Livbåten, Svensson, projO’s/gothbarbie’s, Seved Monke, Scaber Nestor, XOR, Sagor från livbåten, Farmorgun, HAX, opassande, opassande, I polemik, Olofs blogg, Piratplatsen, Blågrön röra, Scaber Nestor, Mitt i steget, Annika Beijbom, Mark Klamberg, Jens O.

0 kommentarer: