3 januari 2010

Manifestation mot regimen i Iran 2 januari 2010

Nätverket Svart Måndag deltog i lördagens manifestation, utanför iranska ambassaden den 2 januari 2010. Deltog gjorde ordföranden Amanda Brihed och vice ordförande Jens Odsvall.

Manifestation för de vilka offrat sina liv [DN], för demokratin i Iran. Det finns inte ord nog, för att beskriva det offret och lidandet. Ett 30-årigt lidande, under diktaturen i Iran. Det finns inte ord nog, för att beskriva folkets outtröttliga kamp för demokratin. Vi har ännu inte fått se något resultat, av den uppmaning i Politikerbloggen. Där Amanda Brihed, Jens Odsvall och Hanif Irandoost uppmanade utrikesminister Carl Bildt och UD, till att omedelbart öppna dörrarna till den svenska ambassaden i Teheran som tidigare utlovat. När får vi se något resultat, eller är UD med Carl Bildt i spetsen inte hörsamma nog? Vi vill inte tro det, när det allvarligt skulle skada sveriges anseemde i hela mellanöstern. Inte bara i mellanöstern, det blir negativa hågkomster inom stora delar av världen. Framför allt inom den muslimska sfären. Det skulle vara ett stort svek, mot de demokratiska processer och värden vi anser oss gå i främsta ledet för. eller är det kanske gick i främsta ledet för?

From Iran 2 januari 2010
From Iran 2 januari 2010


Vi fortsätter att stödja Iraniernas rättmätiga kamp, för demokrati och frihet. Mänskliga fri- och rättigheter, kommer att segra i slutendan. Diktaturer faller det säger oss erfarenheten. Regimers brutalitet straffar sig, när tålamodet endar. Det ser vi dagligdags, i utsmugglade video och bildbevis. Det tilltrots regimens hårda hantering av motståndet, ett obeväpnat motstånd mot en beväpnad övermakt. Intressant.

Etiketter: , , ,

0 kommentarer: