28 juni 2010

MRN Svart Måndag i Almedalen

MRN Svart Måndag deltar i Almedalen och har representanter på plats, under hela veckan. Både för att bevaka vad som pågår, men även för att delta i paneldebatter. Den paneldebatt vi arrangerar, gör vi i sammarbete med Nätverket Liberati. Det blir troligen en av de intressantaste integritetsdebatterna under almedalsveckan, med en av de tyngsta panelerna på området integritet. Paneldabatten tar även upp det feministiska perspektivet, vilket kanske många inte direkt förknippar med och missar i det här sammanhanget. Av den anledningen sitter en välrenomerad debattör och riksdagskandidat för Feministiskt iniativ med i panelen.

DEN NYA SVENSKA FRIHETSRÖRELSEN

Tisdag 6 juli 2010 kl 10.00-12.00.
Aulan på Gotlands högskola

Arrangeras av Människorättsnätverket Svart Måndag och Liberati. En paneldebatt med intressanta delagare, med en djup insyn på området.

Finns det en ny svensk frihetsrörelse, och vart är den i så fall på väg? Vad finns det för kopplingar mellan kampen mot FRA och Datalagringsdirektivet och kampen mot sexköpslagen och för en avkriminalisering av narkotika? Kommer den nya svenska frihetsrörelsen att påverka politiken inför valet 2014? Valet 2018? Är kampen för den personliga integriteten på nätet och kampen för den morfologiska friheten inte egentligen en och samma rörelse? Är den på väg mot ett enande eller mot splittring? Växer den fram inifrån piratrörelsen eller är det piratrörelsen som måste breddas och bli ideologiskt tydligare?

Panelen:

Mattias Bjärnemalm (Piratpartiet)
Amanda Brihed (Språkrör Människorättsnätverket Svart Måndag, Liberati, riksdagskandidat Fp)
Jens Odsvall (Ordf. Människorättsnätverket Svart Måndag, Liberati)
Rasmus Fleischer (Debattör, tidigare Piratbyrån)
Isobel Hadley-Kamptz (Debattör, Författare)
Linnéa Tiarafeministen Sjögren (Feministiskt Initiativ)

Moderator:

Alexander Bard

0 kommentarer: