5 juni 2010

Skott i huvud och rygg är mord

Skrev tidigare om Den nya Gazakrisen. Det visar sig enligt de upprättade obduktionsprotokollen, att aktivister har blivit skjutna i huvudet och ryggen.

"Obduktionsresultaten visar att männen i huvudsak träffats av 9 millimeters ammunition och att många var skjutna på nära håll, skriver tidningen som citerar Yalcin Büyük, vice ordförande vid Turkiets rättsmedicinska råd som genomförde obduktionerna på fredagen.
Resultatet från obduktionen visar att 60-årige Ibrahim Bilgen sköts fyra gånger i tinningen, bröstet, höften och ryggen".

Det finns inte många vilka skulle kunna påstå, att något sådant skulle inträffa i rent självförsvar. Vad som nu framkommit inte bara antyder, det måste betraktas som mord. Johan Westerholm (S) tar upp ett fall där den skyldige ansåg att offret hade sprungit på hans kniv 19 gånger, det är en bra analogi till vad som inträffat. I The Guardian kan vi läsa mer:
The funeral of one of the Turkish victims of the Gaza flotilla 
raid
 
"Crowds at the funeral of one of the Turkish victims of the Gaza flotilla raid, at the Beyazit mosque in Istanbul. Photograph: Vadim Ghirda/AP
Israel was tonight under pressure to allow an independent inquiry into its assault on the Gaza aid flotilla after autopsy results on the bodies of those killed, obtained by the Guardian, revealed they were peppered with 9mm bullets, many fired at close range".

Det finns inget vilket berättigar till ett sådant beteende från en statsmakt, mot oskyldiga civila. Det bekräftar det åvervåld, som den israeliska krigsmakten utsatte konvojen och enskilda personer för. Det är ett agerande från statsmakten och krigsmakten som utförde de givna orderna, det inte är acceptabelt och inte ska accepteras. Återigen vem beordrade och vad var dessa order?
Här får vi inte luta oss tillbaka och låta bero, ansvar måste utkrävas och FNs resolution införas och det i praktiken, inte bara till orden. Sveriges regering och riksdag, måste här ta ställning och göra det kraftigt. Det som inträffat är en attack mot inte bara A ship To Gaza, utan även ett fundamentalt brott mot de mänskliga fri- och rättigheterna och de demokratiska processerna. Vad som inträffat riskerar hela fredsprocessen i mallanöstern, att låta bero riskerar att skapa ytterligare misstro mot oss här i väst om vi inte agerar. Vi måste samfällt agera för vad som är rätt och riktigt, sätta press på den israeliska regeringen och kräva ett ansvarstagande från den.

Intressant

DN1, DN2, DN3, SvD1, Al Jazeera, Jerusalem Post, Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, FOKUS, Expressen, SR1, SR2,3 kommentarer:

Justitia sa...

Intressant bevisvärdering.

MrPerfect72 sa...

Israels (och Sveriges och USAs) militaers intresse ligger i att visa hur tuff och effektiv den aer och inge respekt. Ship to Gaza har dumt nog hjaelpt Israel med detta.

Israel saeljer fler vapen med 9mm kulor nu sannolikt och eftersom Israels ekonomi mest baseras paa vapenindustri kommer en bojkott av andra israeliska produkter enbart drabba helt vanliga hederliga israeler som har hederliga jobb och inte det militaer-industriella komplexet.

Det militaer-industriella komplexet lever paa konflikt. Om alla lagligt protesterade fredligt och bojkottade politiker, laender och resande fraan krigfoerande nationer skulle det se annorlunda ut.

Om FN:s "polska riksdag" med den handikappande vetoraetten skulle bojkottas skulle det kanske bli fred i vaerlden igen och raettvisare beslut som foeljer internationell raett hade kunnat tas.

MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se

Kraxpelax sa...

Ordgaller