1 juni 2009

*Uppdatering* DN förfalskade uttalande i artikeln.Återigen sprids lögnen om att FRA-motståndet skulle vara ett PR-Trick

Av anledning till DN's artikel skriven av Timothy Tore Hebb så har vi skickat detta mail till DN's chefredaktör Torbjörn Larsson.

Rättelse, detta inlägg är modifierat eftersom det efter vi sänt mailet fått reda på att professor Nils Enlund, vars uttalande hänvisas till i DN's artikel, anser sig ha blivit grovt felciterad.Hjärup 2009-05-31


Som talesperson för det största partipolitiskt obundna nätverket som verkat mot FRA-lagen och dylik interitetskränkande lagstiftning sedan sommaren 2008 uppmanar jag er att källkontrollera vissa uttalanden, som Nils Enlund gör i artikeln skriven av Timothy Tore Hebb "gick du verkligen på den" http://www.dn.se/livsstil/gick-du-verkligen-pa-den--1.880703

Att ett pr-bolag skulle stå bakom oss, vilket Nils Enlund insinuerar med bakgrund av de artiklar som DN presenterat är lögnaktigt.
Det som presenterades av DN här:
http://www.dn.se/nyheter/politik/grasrotter-effektiv-pr-1.810458

Har redan blivit bemött här:
(tidigare hos "SecondOpinion")
http://scabernestor.blogg.se/2009/march/genmale-till-dns-artikelserie-282-och-23-0.html

Inte vid något tillfälle har någon frontperson i nätverket Svart Måndag mottagit ekonomisk hjälp av en PR-byrå för att driva några av de frågor vi driver, ej heller var nätverket initialt eller därefter drivet av en PR-byrå.
Nätverket drivs helt och hållet med de privata ekonomiska medel som de medverkande anser sig kunna avvara.

Därför skall vi i nätverket alltid beredas replik när ett sådant uttalande sker.

Mvh Niklas Starow - talesperson Nätverket Svart Måndag.

*UPPDATERING*

Det verkar som det är DN som hittat på uttalandet från Nils Enlund.
Detta står att finna i kommentarsfältet.

"Jag är mycket upprörd över det uttalande om FRA-motståndet som tillskrivits mig i artikeln! Jag är närmast av diametralt motsatt åsikt.Detta är en direkt förfalskning av det jag sade i en kort telefonintervju!Nils Tnlund, KTH"


Edit.
I kommentarsfältet skriver en anonym kommentator att jag är dum i huvudet och att jag ska lära mig läsa, detta för att det inte står rakt ut i artikeln i DN att det var PR-firmor som stod bakom oss.

Det denna person bör lära sig är två saker.

1. Lära sig läsa själv, jag skriver klart och tydligt att det insinueras och jag förklarar också med en länk till DN's artikel där det skrivs rakt ut, vilket är den artikel som Nils Enlund refererar till med sin insinuation.

2. Lära sig att anonymitet bär med sig lika stora delar rättigheter som skyldigheter, används det fel ger man bara de motståndare till nätfrihet i riksdag och EU-parlament mer vatten på kvarnen.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Är du dum i huvudet? Det står att PR_byråer och teleoperatörer var inblandade i motståndet mot FRA. Det står inte att de var ensamma om detta, vilket lämnar utrymme för helt annat motstånd, typ ni och andra frivilliga. Artikeln handlar om när reklamarna och PR-folket luras och döljer sig för att påverka folks åsikter. Läs först, kritisera sedan.

Olof Bjarnason sa...

Anonym;

Ta och lugna ned dig lite va!

Är det så konstigt att man som människa i Sverige som lagt ned dyrbar fritid på att bekämpa demokratifientliga lagar reagerar när största dagstidningen insinuerar att man är betald av en PR-byrå?

Artikelns rubrik är ju "Gick du verkligen på den?".

Niklas Starow sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Niklas Starow sa...

@Anonym

Det är därför jag skriver att det insinueras, lär dig läsa själv.

Anonym sa...

Varför stödjer NSM Anna Hedh? Hon röstade ja till Datalagringsdirektivet! http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2954173.svd?service=graphic

Hans J sa...

Jag undrar ju vem Timothy Tore Hebb är...

Är det en journalist på DN eller varför skriver han så underligt? Jag har aldrig haft någon kontakt med någon PR-byrå eller på annat sätt fått något betalt för att skriva eller tycka som jag gör?

När det sedan dessutom verkar vara en total felcitering eller kanske någonting värre ändå så borde ju en ordentlig korrigering från DN:s sida vara på sin plats!

Niklas Starow sa...

@Calandrella.

Jag ger samma svar om Anna Hedh som jag gjort för Chrostofer Fjellner.

Om du har en person som håller med i 4 frågor av 5, vänder du den personen ryggen eller samarbetar du i hopp om att den ändrar åsikt?

Nedslag sa...

Läst och noterat. Skakar på huvudet och undrar vad DN håller på med. Bra att ni agerar. Heja