25 mars 2010

Svart Måndag och Liberati skriver i Expressen

I onsdagens publikation av Expressen, publicerade Människorättsnätverket Svart Måndag och nätverket Liberati en gemensam artikel: "Liberati och Svart måndag: Därför kokar nätet av ilska mot Ask"

Det är inte bara mot Beatrice Ask (M) som det stormas, men även mot Johan Pehrson (Fp). Ingen av dessa tu tycks ha ett uns av rättsmedvetande, eller förstående för den upprördhet som råder. Deras framträdande kan mycket väl riskera att kosta Alliansen, en valseger i riksdagsvalet den 19 september. Visserligen "halvpudlade" Beatrice Ask, om olikfärgade kuvert beroende på vilket brott man skulle vara misstänkt för. Men kvarstår gör den rättsvidriga proppen om hantering av minderåriga, som misstänks använda droger. Den strider mot barnkonvensionen, samma konvension som Folkpartiet vill höja till svensk grundlag. Pehrson och Ask hänvisar till barnkonvensionen, för att rättfärdiga ingreppet mot minderåriga. Det kan de inte göra i praktiken, när det är knarkkonvensionen de använder för sitt rättfärdigande. Det är den de syftar på och använder, inte barnkonvensionen.

Trots att Lagrådet totalt sågade proportionen, vägrar de bägge att inse hur mycket de riskerar när de kör över Lagrådet. Johan Pehrson kallar lagrådets beslut och slutsatser för stolpskott. För att sedan uttala sig så här:

"Lagrådets yttrande är ett sammelsurium i politisk argumentation/retorik och bidrar knappast till något annat än att alla vi som menar att Sverige egentligen borde ha en författningsdomstol tappar i argument. Det framstår som om Lagrådet helst av allt skulle vilja avkriminalisera eget bruk. Jag känner inte till dessa aktuella domares historia, men det vore intressant att gräva i hur de agerade på 70- och 80-talet när detta debatterades och vi senare kriminaliserade eget bruk av narkotika."

Dels talar Pehrsons och Asks uttalanden, snarare för införandet av en författningsdomstol. Där deras lag skulle fällas omgående. Dels insinuerar Pehrson mot lagrådet och som personer, för att mer eller mindre vara gamla knarkare och drogliberaler. Är det personer som Pehrson och Ask, vi vill se som ministrar i en kommande Alliansregering? Alla bör ställa sig den frågan, inom de bägge personernas respektive partier och vid valet i höst bör de röstberättigade göra det. Det finns betydligt mer att lägga till, men vår artikel säger mer en väl vad vi tycker och tänker. Intressant.

Emil Broberg, Anna Troberg, Peter Andersson, Svart på vitt, Erik Svansbo, Röda Berget, Skapandets moral, Livbåten, Erik Herbertson, Trollan, HAX, Liberati, MaryXJ, Svensk Myndighetskontroll, In your face, Pennelina, Roger, Grevad Lux, Anders S Lindbäck, Falkvinge, Adam Cwejman, JensO, Per Pettersson, LouiseP, Aftonbladet.se, Anna Troberg, Ex, Liberati, Sanna, Lisa M, Jan Rejdnell, Svensk Myndighetskontroll, Liberati, Amanda Brihed.

0 kommentarer: