18 april 2009

Internet i ett nötskal, 2 dagar senare är debatten vunnen, Svart Måndag fortsätter utbilda politiker och PP är större än någonsin.

De första dagarna sedan TPB-domen avkunnades har varit fyllda med inlagor från allsköns håll.

Men samtidigt ser vi att det viktigaste redan är sagt, mellan 83 och 90% av alla nätundersökningar anser att domen är både felaktig och för hård och då kan vi faktiskt säga att den delen av debatten är vunnen.
TPB-domen kommer att överklagas och då kommer argumenten fram igen.


Om vi blickar framåt, vad har vi då?

Svart Måndag håller nya möten med politiker och opinionsbildare i Stockholm, Göteborg och Malmö, inbjudningarna börjar skickas ut imorgon och vi hoppas på en bra tillströmning.
Debatten måste hållas levande och vi anser att genom vårt upplägg med ett inofficiellt möte/diskussion där vi helt enkelt går igenom de olika lagarna och deras sammanlagda inverkan på vårt privatliv är rätt väg att gå.

Men vad gäller de mest akuta sakerna har vi:

Telekom-paketet

Omröstningen sker den 5'e maj och det är där striden om Internet tar plats nästa gång, upphovsrättsuppköparna och dess lobbyister tog en pyrrhusseger i fredags, låt oss se till att detta leder till ett nederlag för dem i EU-Parlamentet.

Henrik Hansson klamrar sig fast med näbbar och klor vid sin allt mindre trovärdiga version av grundlagsbrott kontra amendment 138.

Hade han tagit debatten tidigare i bloggosfären kanske Sverige haft ett utgångsläge inför förhandlingarna om telekompaketet som varit mer med sanningen överensstämmande.

Men nu får vi lita på att Torstensson kommer till insikt genom att vi aktivt mailar henne och berättar på ett bra och lugnt sätt varför hon bör stötta 138'an och 166'an.

Henrik är inte en dum människa, tvärtom är han högpresterande och vältalig, problemet är att han satt sig själv lite grand på en pidestal, och nu när han är nere på jorden igen så ska det bli mig ett nöje att diskutera dessa direktiv och paket när telekomstriden väl är över eftersom jag trots allt anser att han sitter på värdefull information som jag tror hela den demokratiska rörelsen kommer att ha nytta av.


Vi är några bloggare som skrivit i Norrtelje Tidning, artikeln må vara lite knastertorr, men det är svårt att skriva en artikel på mindre än 2500 tecken där man ska få med allt skit som bla Fransmännen samt lobbyister för upphovsrättsindustrin försöker trycka in.

Michael Gajditza har polisanmält antipiratbyrån och med det som kommit fram i APB's ansökan till tingsrätten så anser vi att vi har en bra chans att få till ett mål.
Läs mer här:
Svensk Myndighetskontroll.

Mer intressant är att APB redan fällts i domstol (minst) en gång,
"Den 3 mars 2009 fälldes APB av Patentbesvärsrätten för intrång i annans varumärkesrätt. Detta framstår som märkligt eftersom varumärkesrätten liksom upphovsrätten tillhör immaterialrätten. Att leva som man lär är inte alltid så enkelt."
läs mer hos Juristens Funderingar


Väl mött på barrikaderna.

Niklas Starow.


Ps, vem var det som sade att ungdomar inte engagerar sig politiskt?
Jag tycker medlemstillströmningen till PP med all önskvärd tydlighet visar på motsatsen.

I Stockholm demonstrerade drygt 1000 pers, i Malmö ett hundratal som sedan blev en bit över 200 i Lund.
Göteborg hade en spontansamling igår (lördag) och ska köra på riktigt idag (Söndag)

Jag fanns på Lundademonstrationen
där jag bla berättade om risken med att Internet med det nya Telekompaketet kan styckas upp mellan penningstarka intressenter och sedan säljas tillbaka till oss som ett pay-per-view-internet.Pinged at Twingly, Intressant

AB, Metro, SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 SvD7 DN1 DN2 DN3 Ex1 Ex2 Ex3 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 AB6, Ex4, Dn4, SvD8, SvD9,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

0 kommentarer: