2 april 2009

Vi har inte glömt, Reinfeldt!!!

När nu domstolar ska bort, FRA-shopen är på väg tillbaka, SÄPO ska ha tillgång till FRA's spaningsresultat och vi står inför en kraftigt förändrad överenskommelse kring signalspaningen kan vi inte annat än ta bladet från munnen ännu en gång.

Vi har inte glömt. Vi har inte försvunnit. Vi finns kvar. Vi är starkare nu än då. Och det är också våra vänner och samarbetspartners. Vi kommer att ge varje regering som hotar vår demokrati och våra mänskliga fri- och rättigheter en ordentlig näsbränna om så behövs.

Efter dagens avslöjanden om nya förslag som hotar att totalkvadda höstens FRA-överenskommelse kan vi bara konstatera att vi får så lov att gå ut på gatorna igen. Vi får så lov att påminna regeringen om att detta är fullkomligt oacceptabelt. Vi får ge oss in i getingboet igen och visa vår styrka på alla vis vi kan.

Detta kommer att bli en valfråga i sommarens Europaparlamentsval.
Detta kommer att bli en valfråga inför nästa års riksdagsval.

Detta kommer att leda till att vi syns och hörs mer än någonsin förr. Vi kommer inte att sitta tysta. Vi kommer inte att acceptera ett dribblande med vår integritet och med vår demokrati.

Vi har inte glömt, Reinfeldt. Vi har inte glömt.

Och tänker regeringen på fullt allvar fortsätta urholka våra rättigheter och vår frihet, så kommer regeringen inte heller att göra det.

ACTA, IPRED, FRA, Datalagringsdirektivet. Och utöver det ytterligare ett par gamla sorgebarn som det ryktas om i riksdagskorridorerna och som är på gång nu igen. Jodå. Vi hör. Vi ser. Vi vet.

Vi inbillade oss att regeringen hade lärt sig åtminstone grundkurs A i demokrati och medborgarkraft. Regeringen tycks ha stannat hemma och läst på dåligt. Provresultatet är allt annat än godkänt!

Vi hoppades att EU hade lärt sig ett eller annat, när nu en del positiva signaler nått oss på sistone. Tydligen hade vi fel.

Men den regering som tror sig kunna inskränka vår demokrati på ett så påtagligt vis som detta har mycket, mycket, mycket fel.

Vi ställer oss upp igen. Vi utmanar regeringen igen. Vi går till försvar för vår demokrati igen.

Räkna med, Reinfeldt, att vi kommer att göra allt som står i vår makt för att se till att regeringen aldrig kommer glömma ett sådant svek om det blir verklighet.

Vi har inte glömt, Reinfeldt! Vi har inte glömt!

Gör inte det, du heller.

Intressant

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur stödjer man NSM?

Mikael

Amanda Brihed sa...

Inom kort via bidrag till våra aktiviteter. Eller genom att engagera dig i nätverket och hjälpa till att anordna aktioner av olika slag. Ta gärna kontakt med mig på amanda . brihed (@) gmail . com eller Niklas Starow på niklas . starow (@) gmail . com, så kan vi pratas.

Du är mer än välkommen.

Anaïs sa...

Brandtal, Amanda. I love!