14 maj 2009

Rekommenderad läsning (FRA-Lagen) samt tre nya namn till "listan"

Efter övervägande vill kärnan i nätverket plocka in tre namn till på listan över kandidater vi stöttar i deras personvalskampanj, men sen är det helt slut.

Dessa namnen är ute på "remiss" på olika ...... "medborgarrättsforum" kan vi kalla det :)

Om inga omvälvande protester och fakta som får oss att omvärdera de namn vi har valt ut (inklusive de tidigare namnen) så kommer ett nytt pressmeddelande att skickas ut, då tillsammans med tider för en del debatter vi kommer att hålla i slutet av valrörelsen på olika platser i landet.

Våra kandidater kommer att via mail eller telefon bjudas in till åtminstone en av dessa debatter, vi har två klara (s-holm/malmö) och en i det närmaste helt klar (gbg)

Under tiden rekommenderar vi en av de bästa skärskådningar som skrivits om FRA-Lagstiftningen.

FRA:s signalspaning ur ett rättsligt perspektiv

Av doktoranden MARK KLAMBERG

I juni 2008 antog riksdagen lagstiftning som innebar en reglering av signalspaning i etern och en rätt för Försvarets radioanstalt att även spana mot kabelkommunikation.
Lagförslaget gav upphov till en debatt där lagstiftningens
förespråkare betonade behovet av en effektiv försvarsunderrättelseverksamhet och den precision med vilket signalspaning kan bedrivas med vilket enskilda med ”rent mjöl i påsen” skulle vara fredade.
Kritikerna
liknade FRA:s tillgång till den kabelbundna kommunikation vid ”massavlyssning”, pekade på utvidgningen av FRA:s mandat för signalspaning och oklarheter i avgränsningen mot polisiär verksamhet.
Bloggtexten har blivit uppdaterad, 2017-08-19, när länkar och hänvisningar till dokument är utdaterade.

Pinged at Twingly, Intressant

Fler artiklar om FRA och "listan".
AB, SvD, AB2, DN, Realtid, SMK, Odsvall, Anohito, HAX.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Klamberg, juridicum Stockholms Univeristet.

0 kommentarer: